Hatha Ioga

El ioga més tradicional, originari de l'Índia, els fonaments. És la pràctica base de totes les disciplines, amb postures i respiracions diferenciades, que es mantenen el temps suficient per conèixer els seus detalls.
Reprodueix vídeo

What you'll learn

Descripció

El Hatha Ioga és el ioga més tradicional i el més practicat arreu del món. Els seus fonaments són originaris de l’Índia i és un dels estils de ioga més pausats. 

És la pràctica base de totes les disciplines, que inclou postures (asanas), respiracions diferenciades (pranayamas), i un treball de relaxació i meditació, que es mantenen el temps suficient per conèixer els seus detalls.

L’objectiu d’aquesta pràctica és buscar l’equilibri entre la flexibilitat i la força, concentrant tota l’atenció a la unió del cos, la ment i l’esperit.

Qualsevol persona pot practicar Hatha Ioga i no cal cap experiència prèvia ni una condició física especial. L’edat tampoc és una limitació en aquesta pràctica de ioga.

Un dels principals beneficis del Hatha Ioga és que augmenta la flexibilitat i millora la força muscular, sobretot ajuda a tonificar la columna vertebral. També ajuda a alliberar l’estrès i les tensions, aportant pau mental. D’altra banda, amb les diferents postures del Hatha Ioga s’obté una millora de la postura corporal.

Preguntes freqüents sobre el Hatha Ioga

El hatha és la base del ioga. És un dels estils més utilitzats, ja que el Hatha Ioga és l’origen de molts altres tipus de ioga.

Perquè una pràctica de ioga sigui considerada Hatha Ioga ha d’incloure aquestes tres tècniques: postures físiques (asanas), exercicis respiratoris (pranayamas) i meditació.

El Hatha Ioga sovint es fa servir per introduir l’ensenyament de les postures de Ioga als principiants.

La pràctica de Hatha Ioga no exigeix cap condició física especial, qualsevol persona pot practicar aquest estil.

Una bona pauta i uns exercicis equilibrats són la clau per realitzar una bona pràctica de Hatha Ioga.

Sí, de fet és l’estil més recomanat per a persones principiants en el Ioga.

Molts estils tenen una base comuna de Hatha Ioga. Per tant, a partir d’aquesta pràctica podràs conèixer altres variants del ioga.

  • Redueix i ajuda a gestionar l’estrès.
  • Millora la condició física: enforteix i tonifica la musculatura.
  • Augmenta la flexibilitat muscular.
  • Aporta pau mental, alliberant les tensions.
  • Millora el funcionament de tot l’organisme: ajuda a realitzar una bona digestió, equilibra la tensió i afavoreix al son.
  • Optimitza el sistema immunològic: ajuda a eliminar les toxines i combatre les infeccions.
  • Millora la postura corporal.

Hi ha una gran varietat de postures dins d’aquest estil.

Les més típiques son la postura del gat i la vaca, la postura de l’arbre (Vrikshasana), la postura de la cobra (Bhujangasana), la postura del camell (Ustrasana), la postura del cadàver (Savasana), etc.

Pots practicar Hatha Ioga als centres de Sant Agustí i de Sant Narcís de Happy Yoga Girona.

Fes-te soci de Happy Yoga Girona per reservar una classe o mira el preu per una classe individual.