Hatha Ioga

Descripció

“El Hatha ioga és el ioga del control sobre el cos, les seves funcions i energies. Mitjançant el control del cos, el practicant s’esforça per obtenir el control de la seva ment. El cos es converteix així en un instrument per al desenvolupament de totes les potències mentals de l’individu.” – Ramiro Calle.

El Hatha Ioga és el ioga més tradicional i el més practicat arreu del món. Els seus fonaments són originaris de l’Índia i és un dels estils de ioga més pausats. 

És la pràctica base de totes les disciplines, que inclou postures (asanas), respiracions diferenciades (pranayamas), i un treball de relaxació i meditació, que es mantenen el temps suficient per conèixer els seus detalls.

L’objectiu d’aquesta pràctica és buscar l’equilibri entre la flexibilitat i la força, concentrant tota l’atenció a la unió del cos, la ment i l’esperit.

Qualsevol persona pot practicar Hatha Ioga i no cal cap experiència prèvia ni una condició física especial. L’edat tampoc és una limitació en aquesta pràctica de ioga.

Un dels principals beneficis del Hatha Ioga és que augmenta la flexibilitat i millora la força muscular, sobretot ajuda a tonificar la columna vertebral. També ajuda a alliberar l’estrès i les tensions, aportant pau mental. D’altra banda, amb les diferents postures del Hatha Ioga s’obté una millora de la postura corporal.

Preguntes freqüents sobre el Hatha Ioga

El hatha és la base del ioga. És un dels estils més utilitzats, ja que el Hatha Ioga és l’origen de molts altres tipus de ioga.

Perquè una pràctica de ioga sigui considerada Hatha Ioga ha d’incloure aquestes tres tècniques: postures físiques (asanas), exercicis respiratoris (pranayamas) i meditació.

El Hatha Ioga sovint es fa servir per introduir l’ensenyament de les postures de Ioga als principiants.

La pràctica de Hatha Ioga no exigeix cap condició física especial, qualsevol persona pot practicar aquest estil.

Una bona pauta i uns exercicis equilibrats són la clau per realitzar una bona pràctica de Hatha Ioga.

Sí, de fet és l’estil més recomanat per a persones principiants en el Ioga.

Molts estils tenen una base comuna de Hatha Ioga. Per tant, a partir d’aquesta pràctica podràs conèixer altres variants del ioga.

  • Redueix i ajuda a gestionar l’estrès.
  • Millora la condició física: enforteix i tonifica la musculatura.
  • Augmenta la flexibilitat muscular.
  • Aporta pau mental, alliberant les tensions.
  • Millora el funcionament de tot l’organisme: ajuda a realitzar una bona digestió, equilibra la tensió i afavoreix al son.
  • Optimitza el sistema immunològic: ajuda a eliminar les toxines i combatre les infeccions.
  • Millora la postura corporal.

Hi ha una gran varietat de postures dins d’aquest estil.

Les més típiques son la postura del gat i la vaca, la postura de l’arbre (Vrikshasana), la postura de la cobra (Bhujangasana), la postura del camell (Ustrasana), la postura del cadàver (Savasana), etc.

Hatha Ioga és el ioga de l’equilibri. El significat etimològic de Hatha, prové del sànscrit, és “força”. La paraula Hatha està formada per “Ha” que significa “sol” i “Tha” que vol dir “lluna”. El seu propi nom representa l’equilibri de dues forces oposades. Per això se l’anomena el ioga de l’equilibri o de contrastos.

Pots practicar Hatha Ioga als centres de Sant Agustí i de Sant Narcís de Happy Yoga Girona.

Fes-te soci de Happy Yoga Girona per reservar una classe o mira el preu per una classe individual.