Una mirada yóguica a l´embaràs

27 hores dedicades a l’etapa de la gestació, com acompanyar-la i viure-la des del ioga

L’objectiu d’aquest seminari és, d’una banda, conèixer les nocions bàsiques quant a postura i moviment atenent les necessitats de la dona durant l’embaràs i, d’altra banda, reflexionar sobre la incidència que té en el nostre treball el propi procés personal. Això últim ens portarà a aprofundir en l’actitud i la intenció que faran de les nostres classes un espai per a l’evolució i el cultiu de l’autenticitat.

Per treballar sobretot això utilitzarem asanas, pranayamas i meditacions que ens portaran a un augment de la percepció interna, ens posaran en contacte amb les pròpies necessitats i ens facilitaran comprendre i percebre el moment i les necessitats de la dona en l’embaràs.

PROGRAMA

  • Ser instructor de ioga per a l’embaràs: filosofia i pràctica
  • L’evolució física i emocional durant l’embaràs
  • Propiocepció de la pròpia postura
  • Postures bàsiques durant l’embaràs: adaptacions per a les postures en peus, assegudes i tombades
  • De l’automatisme al ioga sentit
  • Construcció de la postura: aportacions en el físic i l’anímic
  • Com guiar les asanas sense les postures ideals com a referència

Primer trimestre “Concebre un fill deixar-se habitar”

La paraula clau d’aquest primer trimestre és sentir, sentir la vida que palpita en el ventre, sentir el cos que l’acull.

En aquest seminari indagarem com el ioga ens acosta a aquesta vivència, acostant-nos a la asana, el pranayama i la meditació des del plaer, per afavorir el coneixement d’un mateix i de l’altre i facilitar a la dona embarassada el desenvolupament de la confiança que li permetrà sentir al fill que ara l’habita.

Explorarem els beneficis de la relaxació, de l’atenció i de la senzillesa en la pràctica del ioga, com a mitjans per aconseguir la connexió amb les pròpies necessitats, que no són unes altres que les del fill.

Segon trimestre “gestar, crear i gaudir”

En el segon trimestre busquem fluir, fluir en el canvi emocional i relacional que en aquest moment es presenta, sincrònicament, juntament amb el gran canvi físic que viu el cos de la dona i del bebè.

En aquest seminari indagarem com el ioga ens recolza en el desenvolupament de les qualitats que necessitem per viure aquest i qualsevol canvi en la vida; i començarem a descobrir el diàleg corporal entre mare i bebè.

Experimentarem asanas, pranayamas i meditacions, que potenciaran l’equilibri entre força i flexibilitat i amplitud a l’espai intern; reflexionarem, des de l’experiència, sobre la vincle entre la capacitat de suport i creativitat.

3º Trimestre “Obrir-se a la vida”

En el tercer trimestre ja està molt present el moment del part, del naixement, la necessitat d’obrir sorgeix de dins. D’obrir-nos físicament, mentalment i emocionalment per acceptar al fill que arriba tal com la vida ens ho lliura, amb les seves pròpies característiques i formes de ser, d’estar, fins i tot de néixer.

Descobrirem com a nostra actitud en la pràctica del ioga ens permet avançar en l’abandó de l’expectativa i en el cultiu de la intenció.

Practicarem, atenta i conscientment, asanas, pranayamas i meditacions, per sentir el coratge que ens habita i sentir la força i determinació que ens permeten l’obertura.

 


Horari:  En breu, tindrem informació de horaris

Dates:    En breu, tindrem informació de dates

Material:  Dossier complert amb tota l´informació teòric – pràctic i certificat de la formació – Llibre “Una mirada yóguica al embarazo”.

Preu:  En  breu, tindrem informació de preu (tots els seminaris)

Professora: Tere Puig,  trainer de ioga per a l’embaràs i la criança, escriptora i enginyera.
Investiga l’efecte de les pràctiques corporals en les relacions. En el seu últim llibre publicat, Una mirada yóguica a l’embaràs, es recull l’enfocament que transmet en aquests seminaris (http://nacercrecer.com)

Informació i inscripcions:    info@happyyogagirona.com

 


Vols més informació?

Parir con placer, el placer de vivir

Preparación al parto: el papel de la dimensión visceral