FORMACIÓ YOGATOOLS. Introducció al Ioga i el Mindfulness per a nenes i nens

Del moviment al gest, de la creativitat al ioga

Taller dirigit a professores de Ioga, mestres, educadors, pares, mares, terapeutes i a tota persona vinculada a l’educació  dels més joves. A qui tingui ganes d’explorar el Ioga per acompanyar i fer créixer la creativitat en els nens i les nenes; Il.luminar el tresor que porten dins .

Enfocat per a infants d’entre 4 anys i fins l’adolescència.

Què fem?

Seguint el fil del nostre llibre (que ens serveix de manual pel taller), exposem la teoria i filosofia del Ioga d’una manera clara i senzilla, i les bases del treball amb les nenes i els nens. Sintonitzem amb les característiques, necessitats i beneficis dels diferents grups segons edats i etapes de desenvolupament. Aprenem eines per plantejar les sessions. Reflexionem sobre el paper de l’educador: la veu, la presència, l’estat interior. Aprendràs l’estructura del curs, sessió o trobada, segons plantegis la transmissió. Tant si dones classes en una escola de ioga, activitats extraescolars, sessions de Ioga en família, en una escola reglada, etc…

Explorem tot un gruix d’activitats agrupades en temes: escalfament, salutació al sol, asanas o postures de Ioga i les seves variants, posicions en parella.

Tècniques de respiració o pranayamas. Exercicis de relaxació i calma. Massatges entranyables. Atenció, concentració , visualització creativa i meditacions adaptades. També jocs de benvinguda i despedida que acullen i creen seguretat.  Jocs de cooperació, cohesió i confiança per créixer l’autoestima. Així mateix jocs variats per bussejar en l’expressió de la creativitat. Descobrim una finestra cap a les possibilitats que el Ioga ofereix a l’educació, a l’escola i dins la classe. I també el Ioga a casa!, per passar un bon moment practicant en família.

Com ho fem?

La nostra proposta és un camí d’experimentació que transita per l’experiència del moviment orgànic i l’exploració del joc, la creació, els contes…per arribar a les tècniques del Ioga i la mediació.

Considerar l’infant com a protagonista en el seu procés d’aprenentatge és el nostre gran objectiu. Conèixer-se a sí mateixos i reconèixer les pròpies emocions, idees, imaginació. Observar l’altre, inventar. Aprendre a cooperar i interactuar amb els demés des de l’univers propi i personal, sense por. Crear un ambient de llibertat, d’expressió, una atmòsfera de confiança, de tolerància cap els errors i fracassos, que ajudi a desvetllar noves capacitats. Oferir-lis, amb amor, per sobre de tot, la vivència de l’entusiasme, el cultiu de l’interès i la curiosistat com a camí de creixement i descubriment.

T’animes a portar a la teva nena, al teu nen interior al taller?

Programa

Exploració. El cos, l’espai, el ritme, les formes, el gest, l’energia, l’harmonia

-Habitar el cos: consciència corporal. Percepció de la nostra columna vertebral, alineació, arrelament, lateralitat, coordinació. Relació cos-espai. Ritmes.
-Els sentits. Laboratori de sensacions i percepcions. Relació amb objectes i l’entorn.
– Llenguatge del cos i les seves possibilitats a través de l’asana.
–De l’observació de la natura a l’asana (animals, elements, materials, fenòmens naturals).
–La respiració. Pranayamas adequats per a les nenes i nens. Escoleta del nas.
–Aprendre a relaxar-se: parar per descansar
–Atenció, concentració i memòria: sintonitza amb el tu espai interior.
– Mindfulness, meditació. Integració cerebral a través de la pràctica del Ioga.

Expressió. A partir d’idees, imaginació, emocions, sentiments,…

-Dibuixar amb el cos a l’espai. Dibuix del moviment, la grafia, el traç, l’empremta. Intenció, direcció.
-Neteja de casa nostra. Jocs de desbloqueig i escalfament.
– Asanas i respiració.
–Ioga i emocions: des del cos, la veu, la paraula.
– El fil de les històries, els contes, els mites: font de motivació i confiança.
– Jocs d’atenció i concentració: mandalas, laberints i mudras.
–La veu: cants, mantres, vibracions sonores.
– Jocs de relaxació i visualització: imagina.
–Meditació: aturar i calmar.

Els altres. Concentrats, presents, desperts, sensibles, oberts, comunicatius, espontanis, creatius i solidaris.

– Jocs d’acollida i benvinguda. El plaer d’estar junts.  Respectar, escoltar, donar i  rebre, crear vincles, confiança, motivació, humor, alegria.
– Construcció d’asanes: cooperar, construir amb els altres.
-La improvisació i creació col·lectiva. Inventar: històries, jocs teatrals, situacions.
-Els massatges: el tacte com aspecte principal del desenvolupament de l’autoestima.
-Mandales
-Cercle de la paraula
– Acollir la diversitat: intel.ligències múltiples.
– Ioga a l’Escola.
– Estructura d’una classe: com plantejar la sessió.


Dates:  7 i 8 de Maig  (12 hores de formació)

Horari: Divendres de 17:00 h – 21:00 h

Dissabte de 10:00 h – 14:00 h i de 16:00 – 20:00 h

Preu:    215 €  (200 € Si no es vol el llibre)

Material: Llibre “Taller de Yoga para niños2ª edició! Alba Editorial (Inclòs a la formació)

Informació i inscripcions: 616 952 314 /  info@happyyogagirona.com


Professora: Ariadna Civil Plan

Professora de Hatha Ioga per l’AIPYS amb 25 anys d’experiència. Especialista en el Ioga a l’Educació, certificada pel RYE França (Recherche sur le Yoga dans l’Éducation). Cofundadora i formadora del RYE Espanya. Membre i formadora del grup de recerca “El Ioga a l’Educació” de l’ICE de la UAB. Actriu formada per l’escola Internacional Jaques Lecoq de Paris i per l’Institut del Teatre de Barcelona. Creadora del programa YogaTools. Coautora del llibre,”Taller de Yoga para niños”. Alba editorial

Foto-Ariadna

Professora: Marianna Roigé

Professora de Dansa creativa i ballarina amb 25 anys d’experiència. Professora de Kundalini Ioga titulada per AEKY i PREM, i professora de Ioga per a nens i nenes (TOOLS). Instructora de Ioga en família. Certificada en Escoles Despertes :Nivells I i II de Mindfulness aplicat a l’Educació per l’I.C.E. de la Unversitat de Barcelona. Membre del Grup de treball de l’I.C.E. per crear activitats curriculars. Creadora del programa Yogatools. Co-autora del llibre: “Taller de Yoga para niños”. Alba editorial

FOTO-C.V.

TORNAR