Naad Yoga, el llegat sonor dels Gurus Sikhs

Taller NAAD YOGA, el Ioga del So amb Laura Masó- BeSound

El Naad Yoga és una modalitat de Ioga, que ha format part de la tradició iòguica des dels temps vèdics i és una ciència que engloba el món de la vibració sonora en tots els seus àmbits i aspectes.

Estudia com els sons afecten la nostra consciència, entenent el nostre organisme com un instrument musical, canviant patrons de so, ritmes i respiració, utilitzant l’energia del so per aconseguir harmonia del cos, ment i ànima.

El veritable paper de la música és la composició de la vida mateixa. És l’art d’escoltar la realitat i dirigir la seva expressió en la pròpia experiència, per a la felicitat, la salut, la prosperitat i el compliment.

El so de l’emoció és la matèria primera de la música de la vida i, fa 500 anys, un mestre d’aquest art, Guru Nanak, va descobrir la clau en el sistema indi dels raags.

L’Art de la Comunicació Interna:

Per la Laura Masó (Guru Kaur) la música i el cant han estat elements sempre presents.

Defugir escoles de música i conservatoris li va servir per sentir la llibertat d’aprendre de les fonts que li fossin significatives, dels contextos, de les persones. Després d’algunes experiències inicials on va desenvolupar les primeres passes amb la guitarra i la veu, va adonar-se que la música oferia un espai per al creixement i la transformació personals i a partir del 2009, s’interessa per la música hindostaní, la qual feia referència a aquesta dimensió més interna de l’individu. Empesa per aquesta necessitat de comprendre amb profunditat la musicologia dels raags, els textos de l’antiga Índia i la dimensió més transformadora de la música, al 2012 inicia els estudis de Naad Yoga a la Raj Academy escollint la dilruba com a instrument de pràctica iòguica. De la mà de Yogi of Sound, el Professor Surinder Singh estudià els secrets del so (Naad Yoga Teacher Training) des d’una perspectiva ja no només musical sinó també espiritual, obrint la porta a la meditació com a forma bàsica d’escolta i d’integració, considerant la pròpia expressió vocal un reflex de l’essència que ens habita.

De la síntesi d’aquests anys d’experiències i aprenentatges en va néixer BeSound, una proposta personal de descoberta del so des d’una perspectiva iòguica.

Vine a descobrir-te en el llegat sonor dels Gurus Sikhs en aquest taller exploratori.

Article “L’art de la comunicació interna

Data:                      30 de Novembre
Horari:                  18:00 h – 21:00 h
Aportació:            30 €

Més informació: info@happyyogagirona.com / Tel. 972 208 495 – 616 952 314