Naad Yoga “Eixamplant el somriure”

D’entre tots els mudres trio el somriure. Perquè quan per coses pròpies de la condició humana l’he perdut, la vida m’ha estat una experiència desagradable. Pèrdues, exigències, enveges, silencis, hiperactivitats … esquerdes que sense cuidar-les han posat en perill el meu món emocional.

Però … com puc tenir-ne cura? Com ho puc fer per a cultivar el somriure sense que sigui un vernís que tapi les foscors dels meus malestars? De quina manera puc fer que sigui aquesta la joia corba que cornoni la meva vida?

La clau daurada aparegué al s.XV quan Guru Nanak, místic i musicòleg, contemplà el poder del so sobre la psique humana. 60 patrons sonors per caminar amb saviesa pels 60 estats d’ànims propis dels humans.

Per la Laura Masó (Guru Kaur) la música i el cant han estat elements sempre presents.

Defugir escoles de música i conservatoris li va servir per sentir la llibertat d’aprendre de les fonts que li fossin significatives, dels contextos, de les persones. Després d’algunes experiències inicials on va desenvolupar les primeres passes amb la guitarra i la veu, va adonar-se que la música oferia un espai per al creixement i la transformació personals i a partir del 2009, s’interessa per la música hindostaní, la qual feia referència a aquesta dimensió més interna de l’individu. Empesa per aquesta necessitat de comprendre amb profunditat la musicologia dels raags, els textos de l’antiga Índia i la dimensió més transformadora de la música, al 2012 inicia els estudis de Naad Yoga a la Raj Academy escollint la dilruba com a instrument de pràctica iòguica. De la mà de Yogi of Sound, el Professor Surinder Singh estudià els secrets del so (Naad Yoga Teacher Training) des d’una perspectiva ja no només musical sinó també espiritual, obrint la porta a la meditació com a forma bàsica d’escolta i d’integració, considerant la pròpia expressió vocal un reflex de l’essència que ens habita.

De la síntesi d’aquests anys d’experiències i aprenentatges en va néixer BeSound, una proposta personal de descoberta del so des d’una perspectiva iòguica.

Vine a descobrir com a través del so, de l’escolta i del cant podem anar eixamplant-nos el somriure.

Data:                  13 de Desembre

Horari:              18:00 h – 21:00 h

Preu:                  40 €

Informació:     info@happyyogagirona / 616 952 314