L’ART DE L’ALIMENTACIÓ VEGANA I LES LLEIS NATURALS

 

Seminari d’introducció a l’alimentació vegana i a la salut respectant les lleis naturals del nostre entorn i del nostre propi organisme, siguin físiques, mentals o emocionals.

Què significa vegà?

El veganisme va molt més enllà d’una alimentació, és un estil de vida, uns valors i unes formes d’entendre l’existència. Aquesta filosofia entén que la vida es mereix ser respectada en totes les seves formes i busca altra vegada la unió amb la naturalesa que tenim com a animals, per així viure de la forma més neutral i equilibrada.

Què significa l’alimentació seguint les lleis naturals?

Entendre que l’alimentació i la salut van lligades a les condicions individuals i als bioritmes de la natura (estacions, constitució individual, ritme circadià, estat emocional…)

  • Menjar el que l’organisme necessita i no el que la ment vol. Per mantenir un bon estat energètic i vital.
  • Respectar l’edat, el sexe, estat de salut, condició emocional, social i orgànica (constitució individual i condició adquirida)
  • Respectant les estacions segons les necessitats individuals
  • Aprendre a confiar en l’instint del cos i els seus biorritmes
  • Permetre i escoltar els moments de depuració del cos.

Un dels perills de la dieta vegana si no es fa coneixent-se a un mateix i les lleis naturals és la possibilitat de debilitar-se energèticament. Doncs davant els hàbits i coneixements culturals s’han fomentat els aliments més energètics com la carn, peix, ous, formatges curats, sal…i en canvi el món vegetal s’ha vist únicament com a mètode depuratiu i no des del punt de vista nutritiu i energètic, per aquest motiu avui en dia ens falten eines per saber com vitalitzar-nos des del món vegetal.. Aquí cal afegir les algues, les espècies, els cereals integrals…i sempre serà valorat des de la constitució i necessitats de cada individu.

El mite de …:

  • Vitamina B12
  • Calci
  • Ferro
  • Iode
  • Omega 3

Fisiologia humana comparada

Comparant els animals carnívors, herbívors i omnívors (humà)

Importància de les estacions a l’alimentació

L’esser humà com qualsevol animal està totalment relacionat amb la natura i els seus moviments per tal de mantenir un estat de salut sense esgotar l’organisme a una única funció i estímul constant.

A l’hivern necessitem aliments amb més concentració de minerals i calories ja que l’energia ha de protegir els organs interns i escalfar la musculatura. A l’estiu necessitem aliments amb poca concentració de calories i més vitamines per poder oxigenar i moure la sang i així moure toxines.

La primavera i la tardor són estacions importants pel fet de ser iniciadores, doncs governen l’inici del canvi energètic i aquest cal ser cuidat amb molta cura.

Hàbits alimentaris perjudicials

Seguir una alimentació vegana i equilibrada no significa que ens lliurem de tots els hàbits perjudicials i a vegades inconscients.

És important saber i corregir-los per poder gaudir d’aqueta alimentació i aconseguir un bon equilibri alimentari.

Alimentació i consciència

Perquè mengem? L’alimentació ens afecta molt més enllà de l’aspecte calòric, cada aliment ens genera un estat vibratori que voldrà ser compensat.

Hi ha aliments que ens generen hiperactivitat, relaxació, fred, calor, força, depuració… segons cada persona és important conèixer les nevés necessitats.

Alimentació i dependències

Les dependències alimentaries són dèficits energètics que tenim al cos físic, emocional o mental i que compensem amb l’alimentació.

Aquestes sols ens aporten més ansietat, culpabilitat i un pes no saludable.
Dependència a la xocolata, dolç, cervesa, salat…

Data:                            6 d´Octubre
Horari:                        10:00 h a 13:00 h
Preu:                           40 €

Més informació:       Tel. 972 208 495 / 616 952 314 – info@happyyogagirona.com