Taller introductori al mat pilates

QUÈ ÉS EL MÈTODE PILATES?

 Sabies que el Pilates és molt més que només exercici físic!

Qualsevol persona que hagi practicat Pilates per un mínim de dos mesos sap que el Pilates no només esculpeix el cos sinó que alhora neteja la ment, aporta energia física i serenitat a la ment …

Què fa tant especial el Pilates, doncs? Anem a descobrir-ho!

El MÈTODE PILATES és un sistema d’entrenament físic desenvolupat per Joseph Pilates durant la I Guerra Mundial. Gràcies als seus coneixements en diverses disciplines d’entrenament físic com la gimnàstica, el ballet, el ioga i coneixement en traumatologia, va desenvolupar el seu propi mètode per ajudar a persones ferides durant la I Guerra Mundial, a recuperar la mobilitat.

Posteriorment Joseph Pilates va emigrar a Estats Units i va obrir el seu primer estudi a Nova York a l’any 1926.

Joseph Pilates va basar el seu desenvolupament de la pràctica en els següents principis:

  • Respiració
  • Concentració mental
  • Control i precisió en els moviments
  • Fluir del cos

Joseph Pilates va anomenar al seu mètode “Contrology” perquè deia que la seva pràctica requeria de l’ús de la ment per a controlar el cos alhora que busca l’equilibri i la unitat entre ambdós.

Malgrat el Mètode Pilates va començar com una tècnica de rehabilitació, ben aviat es va fer popular entre professionals de la dansa, artistes famosos (celebrities) i esportistes d’elit (tenistes, jugadors de golf, …), actors, cantants, etc. que buscaven millorar la seva condició física.

Avui en dia el Pilates s’ha democratitzat i s’ha estès per tot el món, comptant amb milions d’adeptes. El principal factor que atrau a la gent a seguir aquest mètode és el fet que la seva pràctica va molt més enllà del simple condicionament físic del cos. El Mètode Pilates treballa tant a nivell físic com a nivell mental i ajuda a incrementar la força, la flexibilitat i la coordinació del cos; alhora que ajuda a reduir l’estrès, millora la concentració mental.

El Mètode Pilates ajuda a desenvolupar cossos forts, estilitzats i harmònics de forma relativament ràpida i afavoreix el benestar mental de les persones, en general, independentment de la seva condició física inicial.

Estudis científics demostren que algun dels beneficis del Pilates inclouen:

  • Millora de la memòria i ens fa més intel·ligents,
  • Entrena del cervell i el manté “en forma”,
  • Activa la musculatura interna i millora el sistema nerviós,
  • Ajuda a calmar la ment i a gestionar les emocions, afavorint el control de l’ansietat o la depressió,
  • Igual que la pràctica del ioga, el Pialtes allibera estrès del cos,
  • Ens ajuda a ser més creatius i més feliços,

No és d’estranyar doncs que el Pilates s’hagi fet tant popular, veritat? Com el mateix Joseph Pilates deia:

“En 10 sessions et sentiràs millor, en 20 sessions l’aspecte del teu cos millorarà, en 30 sessions tindràs un cos completament nou!!

QUI ES POT APUNTAR:

Qualsevol persona que vulgui descobrir el Pilates o que ja hagi fet alguna classe anteriorment i que no tingui una lesió física (temporal o permanent), al moment del curs.

Cal tenir en compte que és un curs d’iniciació i per això es començarà amb exercicis bàsics, a un ritme que permeti als alumnes incorporar la filosofia i forma de moure’s del Pilates.

Tots els exercís s’explicaran des del principi, pel que no cal tenir cap coneixement previ de Pilates per apuntar-se a aquest curs.

CONTINGUT DEL CURS – SESSIONS:

El curs constarà de 4 sessions de 60mins cada una.

Es començarà de forma rigorosament puntual pel que es prega arribar al centre uns 10’ abans de la sessió.

DIA 1:

Introducció del curs i fonaments bàsics dels moviments i respiració en Pilates.

Sessió d’exercicis.

DIA 2:

Introducció de la sessió i dubtes / preguntes sobre la sessió anterior.

Sessió 2 d’exercicis

DIA 3

Introducció de la sessió i dubtes / preguntes sobre la sessió anterior.

Sessió 3 d’exercicis

DIA 4

Introducció de la sessió i dubtes / preguntes sobre la sessió anterior.

Sessió 4 d’exercicis

QUÈ CAL PORTAR:

Roba còmoda que ens permeti moure’s en llibertat i ganes de passar una bona estona.

Els mats per la pràctica els posem al Happy!

Data:   9, 16, 23 i 30 d´Octubre      /   Horari: 15:30 h a 16:30 h
Inversió: 60 € per les 4 sessions

Per a més informació i inscripcions, contacta amb Mun Bau en el email muntsa.bau@gmail.com o truca al telèfon 644 348 418.

SOBRE MUN BAU

Mun Bau és una entusiasta convençuda del Mètode Pilates, disciplina que va començar a practicar al 2015, a un petit estudi a Bali, Indonèsia.

Després de molts anys de practicar ioga, va començar les classes de Pilates pensant que l’ajudaria a millorar la seva condició física, de cara a millorar la seva pràctica de ioga; mai va pensar que s’hi enganxaria!

Mun Bau finalitza la seva acreditació Certificat GATEWAY Pilates el Novembre del 2017 a Barcelona i continua la seva formació en MAT PROFESSIONAL SERIES entre febre i maig 2019, a Melbourne (Austràlia), amb la reconeguda escola internacional de Pilates, POLESTAR.