2n Festival de Mantres a Girona: Cants a l’Amor

 

Mantres i Música des del Cor

Mantra pot ser una síl·laba, una paraula, una frase o un text llarg, que, tal i com diuen les cultures hinduístes i budistes, en ser recitat i repetit ens va portant a un estat de profunda concentració (dhāraṇā).

Un concepte que es presenta com a instrument per alliberar la ment del flux constant de pensaments que la confonen.

Ens fa molta il.lusió oferir-te aquest festival de mantres, cants i música per a recordar el que Som, per a connectar la Vida des del Cor, i deixar que sorgeixi el nostre veritable Jo: l’Amor.

Cants a l’Amor amb:

  • Ravi Ramoneda
  • Eduard Canimas acompanyats dels músics Atman Brothers
  • Artnam acompanyats dels músics Atman Brothers
  • Didgeridoo i Dansa Sufí amb Makupiata
  • Músiques del món amb Víctor & Friends

Dissabte 10 de Novembre de 18:00 h a 00:00 h a l´Auditori de la MercèPreu de l´entrada anticipada 18 € (22 € mateix dia 1 hora abans de l’inici)

Programa:

18:00 h Benvinguda i Meditació Inicial
18:30 h Mantres i Músiques del Món
20:30 h Pausa
21:00 h Didgeridoo, Dansa Sufí i Marató de Mantres
00:00 h Meditació i Tancament

*Porta la teva màrfega o matt, coixí o zafu per acomodar-te i poder estirar-te si et cal (també hi haurà apartat de butaques per asseure’t en cas que així ho necessitis)

* A la pausa, a l’exterior de l’Auditori hi haurà la Vegavana, FoodTruck de Cuina Vegana amb productes de proximitat i/o Bio i Ecològics, per si vols fer un mos

* Els més menuts són benvinguts! Hi haurà una sala a part per si en algún moment veus o sents que interfereixen en la vibració del concert, puguis retirar-te allà amb ells.

Els músics

RAVI RAM. Devocional per naturalesa, des de la seva curta edat ha estat acompanyat per mestres de diferents disciplines, format en sanació a través del tacte, la consciència i el poder del so. I titulat en múltiples disciplines entre elles la medicina tradicional xinesa. Ha explorat diferents instruments i cants del món que li han ajudat a expressar la devoció del Bhakti des de diferents llocs, maneres i estils.  La seva principal inquietud sempre ha estat la realització de l’Ésser i és el que es respira i viu a través de la seva música i cants.


EDUARD CANIMAS. “Vaig aprendre la primera cançó amb la guitarra, la “Cançó de les balances”, quan tenia 11 o 12 anys. Recordo que de vegades plorava mentre cantava. Més tard, quan tenia 14 anys, vaig composar la primera cançó i recordo que també plorava. Si, vaig plorar bastant perquè m’ofegava i no encaixava a l’escola. Des d’aquella època la música sempre m’ha acompanyat i he pogut canalitzar i traduir en cançons el dolor, la confusió, els somnis, les passions, les misèries, drames i alegries.


ARTNAM es presenta com la feliç confluència de tres artistes en el seu dilatat viatge creatiu. El poder comunicatiu i terapèutic del so mitjançant la veu i una àmplia gamma de freqüències i timbres instrumentals són les eines que ARTNAM disposa en l’escena del concert. Improvisació, transmissió oral i versions escollides de músiques sagrades i populars integren el programa amb el qual els intèrprets faran vibrar el públic assistent.


ATMAN BROTHERS. Després d’un llarg període de temps tocant en directe i gravant ( ja sigui junts o per separat ) amb un gran nombre d’instrumentistes i cantants de música espiritual, Jaume Catà ( taula, bateria, percussió ) i Xavier Grau ( baix i contrabaix ) decideixen començar a treballar junts amb el nom de ATMAN Brothers Spiritual Music Backing Band. L’objectiu d’aquest grup no és un altre que poder cobrir totes les necessitats que l’acompanyament musical d´un festival, grup o artista de música espiritual pogués tenir.


MAKUPIATA. El gir sufí o sema (escoltar) és meditació en moviment, aporta claredat, unitat, equilibri. Jo sóc aquesta ànima única que té cent mil cossos. He vist una multitud d’homes que tots ells eren jo mateix, però, entre tots, no he vist aquell mateix que sóc jo. En veritat, som una sola ànima, tu i jo. Apareixem i ens amaguem tu en mi, jo en tu. Tal és el sentit profund de la meva relació amb tu, ja que no existeix, entre jo i tu, ni jo ni tu.


VÍCTOR & FRIENDS. El 2on Festival de Mantres de Girona dóna l’oportunitat a grups de nova creació i de “proximitat” Per aquest any presentem Ayün, liderat per Victor García. Aquest músic, multiinstrumentista i musicoterapeuta, apropa els beneficis de la música al públic mitjançant cants del món, música medicina. Ofereix un viatge experimental ple de ritme i de melodies de tot el mon.